Til alle friske havfiskere, der vælger Skagerak’s dybe vande.
Emne: Til alle friske havfiskere, der vælger Skagerak’s dybe vande.
Sendt dato: 2010-04-17 14:41:59
Hændelse #: 2
Indhold:
e Newsletter
.
1

Til alle friske havfiskere, der vælger Skagerak’s dybe vande.

Notat april 2010

Det er nu det sker, vinteren er forbi og:

Grøn er vårens hæk,
kåben kastes væk,
jomfruer sig alt på volden sole;
luften er så smuk,
deres længselssuk
kendes let på deres silkekjole.

En gammel ”Aprilsvise” fra 1819, som jeg synes sagtens kan matche solens spil i de små krappe krusninger på  Sandefjordens overflade, når man begiver sig ud på fangsttogt efter de store ”målere” (over 40 cm.)

Havisen ved Risør er næsten forsvundet, der ligger lidt i bunden af vige og fjordarme, men det generer ikke længere en fiskejolle eller en Østerfjord, som jo er brudt ud af Risør Havn ved regulær isbrydning ved egen kraft.

Første tur på 10 havfiskere, der afgik den 1. april, var en smule generet af isen i starten med den veg tilbage, medens de var på Sørlandet Camp. Det fortælles at det var en rigtig god tur, men at der var en del dønning som generede enkelte af deltagerne. Det var ikke værre end det var aldeles glemt, så snart foden rørte fast klippe igen.

Anden tur med 14 havfiskere er i skrivende stund lige afviklet, der er mange billeder fra turen, men ikke særlig mange har ramt en fisk. Også her er der underretning om en formidabel tur med næste alt for godt vejr, det er måske derfor fisken er smuttet uden om ophængerne.

I øvrigt er det i år påfaldende at det, for det første, har været nødvendigt at aflyse en af de ture der ligger allerbedst på sæsonen, på grund af alt for lille tilmelding, der er heller ikke udsolgt på de øvrige ture.

Det giver da bestyrelsen noget at spekulere over, Er turene blevet for strømlinede?, er der for lidt fiskeri?, er der for ensformig fiskeri?, der kan dårligt blive for meget fiskeri!!, er det den omsiggribende recession der spiller ind. Hvis der skal skæres, kunne det godt tænkes at en 4- dages tur til Norge står øverst i sparerunden.

Der bliver gennemført 7 ture til Risør i dette forår, og det er til dels med for få deltagere. Bestyrelsen har et principielt mindste deltagertal på 12 personer pr. tur, mest af praktiske grunde, men også af hensyn til den økonomiske balance.

Næææ, når jeg skal af sted på årets tur, så er hækken sprunget ud og jomfruerne er røde som kogte krebs fordi de har ligget for længe i solen, så skal der sku’ fanges til stangen knækker, skal der !!!

Mange havfiske hilsner
Den Stundesløse.

Dit abonnement:

 

1
.